onsdag 12 oktober 2011

Vardagsrum

När man möblerar i vardagsrummet se då till att möblerna fungerar bra ihop. Ett till exempel. En för liten matta i ett stort rum med stora möbler ser bara konstigt ut och det skapar obalans i rummet. Dina möbler kommer se utspridda.





Placera inte en soffa framför ett fönster för man ska kunna ha uppsikt över både dörrar och fönster från där man sitter. Elemen brukar även vara placerade under fönster, det hindrar värmen att komma fram och kan förstöra tyget på soffan.




Skapa kontraster genom att blanda nya antika möbler. Man kan alltid återanvända möbler. Genom att till exempel måla om ett bord som jag själv gjort. Det blev som ett helt nytt bord fast det ser ändå lite antikt ut i färgen.



Lurviga och mjuka mattor i alla dess härliga färger och former är mysigt att sätta fötterna på, speciellt nu till hösterna och vintern då golven blir kalla.
Jag själv gillar även många kuddar i soffan. Ha en färg att gå efter och blanda gärna mönster, former och olika nyanser och färger som matchar varandra.





Se till att ha plats för accessoarer och personliga föremål. Bra med förvaring, vägghyllor och kanske en tv-bänk. Snyggt med tavlor som är lutade mot en vägg, lätt att byta ut och placera något annat där sen utan fula hål i väggen.



                                                       Bilder från mio och homepoint



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar