fredag 30 september 2011

Feng Shui Hallen

Hallen tillhör den viktigaste delen av ditt hem. Det första man ser och möter sätter en prägel på resten av hemmet. Det är genom ytterdörren som den största mängden chi energin kommer in. Var därför noga med att ha hallen ljus, ren och lätt tillgänglig, då möjligheterna har lättare att komma till dig.

Är det mörkt när man kommer in? Trist? Ensamt? Ljust? Inspirerande? Se och känn efter vilket intryck du får när du stiger in i din hall. Om du inte trivs med det du känner eller ser, vad är felet? Vilket budskap vill du ha? När du ska måla om och möblera tänk då på dessa saker och utgå där efter.

Om du möts av en hög med skor och kläder kan ditt liv kännas betungande. Börja alltid med rensningen. Släng eller ge bort saker som du inte tycker om, behöver eller använder. Är du den personen som lever ett stressigt och hektiskt liv, kanske vill du känna att ditt hem i första hand är ett ställe där du kan varva ner, att det ger ett lugn. Eller är du den personen som vill känna inspiration, glädje och lust när du kommer hem. Eller varför inte lite av varje? När du har svarat på frågan kan du börja inreda din hall. 

Färger har en stor betydelse för oss. Vill du bli glad och aktiv när du kommer hem ska du satsa på orange, rött och gula färger. Men var försiktig när du målar hela rummet i en enda stark färg. Använd dig av bra belysning som får rummet att kännas större och ljusare. 

Om du vill känna det där lugnet när du stiger innanför dörren så är det blåa, lila, turkosa och gröna färger som gäller. Grön är den mest balanserade färgen. Men även här, ljusare färger av grönt. Var försiktig med mossgrönt och militärgröna färger. För mycket blått kan bli kallt och deprimerande. Jag skulle rekommendera fondvägg eller textiler i dessa färger. 

Ljusa färger som vitt och ljus beiget är också en passande färg för just hallen. Ofta mår vi bättre av en naturvit eller gräddvit färg som är skonsammare mot våra sinnen. När vi målar i beige/brunt tänk även här på att hitta rätt nyans. Brunt påminner om våra rötter och ursprung. Allt som dör blir till sist brunt, därför brukar det förknippas med åldrande och död. Men använd bra ljus så känns rummet större och ger mer liv. 

Var noga med att inte övermöblera och använd dig av ljusare färger även här. Om det är mycket saker i hallen, många starka färger och känns oroligt kan både du och besökare bli osäkra. Ställ inte saker för eller bakom dörren. Ett tips, måla dörren röd för det symboliserar välstånd och lockar till sig chi energi (om du gillar rött vill säga). 

Enligt feng shui ska man inte placera en spegel mittemot dörren (det första man ser ser och sista innan man går) då det ofta känns som man slungas tillbaka ut igen.
Jag själv har en spegel mitt emot dörren för resten av hallen har inbyggda garderober och hallen är rätt liten då det kan behövas en spegel. Intrycket av rummet brukar kännas större med en spegel i mindre rum. 

När det gäller dekorationer och mindre inrednings saker kan jag rekommendera att göra det mer personligt. Då formar du hallen efter vem du är, vad du gillar och vilket intryck du vill ge. 

Med detta i åtanke kommer Du få ett trevligt välkomnande till ditt hem! 







                                                                                   Alvhem Mäkleri & Interiör 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar